Idealno rešenje za gradnju Ytong blok

Ytong blok zidni blokovi omogućavaju odličnu toplotnu izolaciju, izuzetnu otpornost na požar, daju optimalnu zvučnu izolaciju, jednostavno se obrađuju i oblikuju, te se ubrajaju u ekološki zdrav materijal. Celokupan sistem gradnje, u kojem se svi sastavni delovi međusobno optimalno nadopunjuju. Predstavlja podlogu za efikasna i visoko vredna rešenja u stambenoj i ostaloj izgradnji.

Zbog sigurnosnog očuvanja prirodne okoline, preko uštede energije kroz proizvodnju do mogućnosti potpune prerade otpada iz proizvodnje. YTONG je postao sinonim inovativnosti i trajnosti u građevinarstvu.

YTONG je savremeni građevinski materijal za zidanje grupe porobetona. Koja svojom poroćelijastom strukturom i savremenom tehnologijom proizvodnje danas predstavlja garanciju kvaliteta koja omogućava odličnu toplotnu izolaciju.

Novi materijal morao je biti ekološki materijal od totalno prirodnih sirovina. Prijatan za okolinu, sa dobrom toplotnom i zvučnom izolacijom. Otporan na zemljotres i u isto vreme trajan, čvrst i nesagoriv.

Kada je 1928. godine započela industrijska proizvodnja porobetona (gasbetona), niko nije očekivao da će porobeton tj Ytong blok  u tako kratkom vremenu postići ono, za što je opeki trebalo više hiljada godina.

Ytong blok  proizvođača Xella je savremeni građevinski materijal za zidanje, iz grupe porobetona. Koji svojom poroćelijastom strukturom i savremenom tehnologijom proizvodnje obezbeđuje mnoge prednosti. Skromna masa olakšava proces gradnje, a i sam objekat je na kraju laganiji. Tako da je manje zahtevan kada su u pitanju drugi građevinski materijali. Pored toga, jedna od prednosti je i dobra termička izolacija.

Ytong blokovi su vrsta porobetona, što znači da je to jedna vrsta veoma laganog betona koji u sebi sadrži dosta vazduha i zbog toga ima vrhuska termička svojstva.Blokovi nastaju mešanjem sirovina kvarcnog peska, kreča, cementa, gipsa i vode. Ytong blokovima možete zidati sve vrste zidova, kako pregradne nenoseće, tako i noseće zidove. Ytong zid možete zakačiti sve vrste tereta kao i u bilo kojem drugom materijalu. Samo je važno da koristite tiplove za porobeton. Možete okačiti kuhinjske elemente pune posuđa, bojlere u kupatilima, razne držače, itd… Uz pomoć alata za ytong ubrzavate izgranju i pripremu samog ytong bloka..