LED rasveta deset najznačajnijih prednosti

LED rasveta deset najznačajnijih prednosti

Energetski najefikasnija, najčistija i ekološki najbolja rasveta je LED rasveta. Koja je u osnovi digitalna i dolazi sa mnoštvom neverovatnih beneficija.

LED rasveta kada ih uporedite sa drugim metodama za uštedu energije koji su dostupni na tržištu danas, videćete da LED rasveta daleko. Najviše štedi energiju i da je pametno rešenje. Istraživanja i razvoj u oblasti LED rasvete uskoro će nam doneti inteligentnu zelenu LED.

LED rasveta revoluciju koja će nam pomoći da sačuvamo planetu.

LED sijalice su trenutno najefikasniji način osvetlenja i rasvete, sa procenjenom energetskom efikasnosti od 80%-90% kada se poredi sa tradicionalnom rasvetom i sijalicama. To znači da se oko 80% električne energije konvertuje u svetlo. Dok se oko 20% gubi i pretvara u neki drugi oblik energije, kao što je toplota. Sa tradicionalnim sijalicama koje rade na samo 20% energetske efikasnosti, 80% energije se gubi kao toplota.

Dug radni vek je prednost broj jedan kada je u pitanju LED rasvetaLED sijalice i diode imaju izvanredan očekivani vek trajanja do čak 100.000 sati. To je 11 godina kontinuirane eksploatacije. Ukoliko ostavite LED svetlo upaljeno 8 sati svaki dan, biće potrebno oko 20 godina pre nego što budete morali da zamenite sijalicu.

LED sijalice ne sadrže toksične hemikalije. Većina konvencionalnih flurescentnih sijalica sadrže materijal kao što je živa koja je opasna za životnu sredinu.

LED sijalice su 100% obnovljive. Dugačak radni vek znači da LED sijalica može sačuvati materijal za proizvodnju 25 tradicionalnih sijalica. Veliki korak ka zelenijoj budućnosti!

LED sijalice su ekstremno trajne i izrađene od čvrstih komponenata i mogu da izdrže čak i najgore uslove.

Zato što su LED sijalice otporne na šokove, vibracije i eksterne udare. One predstavljaju odličan način vanjskog osvetlenja za teške uslove i loše vreme. Vetar, kišu ili čak vandalizam, ulično osvetlenje, i gradilišta. Bez UV zračenja LED svetlo proizvodi malo infracrvenog svetla i skoro ništa UV emisije.

LED sijalice ne sadrže toksične hemikalije. Većina konvencionalnih flurescentnih sijalica sadrže materijal kao što je živa koja je opasna za životnu sredinu.

Da li su ovih 10 prednosti dovoljno ubedljive? LED rasveta ima još više prednosti i beneficija, stoga pređite na LED i sačuvajte planetu i novac!