Mekoća kašmira i sjaj bisera na vašem zidu

Toniranjem bele, dodavanjem drugih boja u nju, dobija se niz zanimljivih tonova bele boje koji su veoma aktuelni među stilistima prostora i arhitektama. Mekoća kašmira i sjaj bisera na vašem zidu , zato su nijanse „prljavo“ bele idealno rešenje. Bela boja i jeste najsvežija, najčistija. Uz sve to, dopušta vam da se igrate detaljima i izborom nameštaja na način na koji vama to najviše odgovara.

Ipak, ukoliko je bela dominantna, prostorija može delovati sterilno i bezlično. Najpoznatije nijanse bele jesu slonova kost , biserno bela, saten bela, boja školjke, lana, stare čipke ili bebi pudera. Ove bele daće svakom prostoru autentičnost i vedrinu, a sigurno ćete izbeći ozbiljnost i uštogljenost koji čisto bela može proizvesti.

Ukoliko se odlučite da celu prostoriju okrečite u belo i to u više njenih nijansi, potrudite se da kombinujete srodne nijanse. Jedna od čestih grešaka je mešanje toplih i hladnih nijansi , jer tada topliji tonovi izgledaju prljavo u poređenju sa hladnim. Beli tonovi odlično podnose veliki broj detalja, a bez neurednog i kitnjavog efekta. Za kuhinju je izuzetno moderna i osvežavajuća kombinacija prljavo belih nijansi. Sa plavim i svetlo zelenim tonovima pistaći ili zelena jabuka.

Boja slonovače je veoma sofisticirana, unosi notu spokoja i topline u svaki prostor i veoma dobro se slaže sa toplim bojama kao što su braon, bež i tamnožuta.

Boja slonovače sa bledo zelenom bojom trave, svetlo breskva bojom i svetlo braon bojom daje kombinacije koje imaju više zemljani osećaj, ali mekše nego ostale prirodne palete.

Ova boja u kombinaciji sa srednje i tamnom narandžastom, plavpm, tirkiz, zelenom i ljubičastom. Čini da ove boje izgledaju mnogo svetlije i sjajnije. Slonova kost daje prozračnu i prijatnu atmosferu, što je čini idealnom za dnevne i spavaće sobe. Kao neutralna boja je umirujuća. Ima dosta osobina bele boje, ka što su čistoća, jasnoća, mekoća. Ali je u odnosu na belu, boja slonovače nešto bogatija i toplija .

Mekoća kašmira i sjaj bisera na vašem zidu daje savršenu eleganciju.