Zašto je važan dobar slivnik za kupatilo

Kako početi? Zašto je važan dobar slivnik za kupatilo?  Nema tajne – prva stvar koju treba da uradite jeste da uzmete metar i izmerite dimenzije vašeg kupatila. Ili, jednostavno pogledajte plan koji vam je izvođač dao. Ovo će vam biti od velike pomoći – ili će vas primorati – da izaberete tuš kabinu prema vašim potrebama.

Kada odvodni elementi mokrih čvorova nisu adekvatno projektovani ili ugrađeni, voda ne nađe svoj put iz stana, već nazad u njega. Suvišna voda u unutrašnjim prostorijama uzročnik je mnogih problema. Na duže staze i zdravstvenih, te je siguran put ka zdravom domu obraćanje pažnje na sve njegove elemente. Bez obzira na veličinu vašeg kupatila i prostora namenjenog za tuš kabinu uvek možete primeniti trikove. Koji će učiniti da vaše kupatilo izgleda sjajno.

Dizajn tuš kabine može u potpunosti transformisati izgled vašeg kupatila, i učiniti ga mestom za opuštanje i “punjenje baterija”.  Kupatila predstavljaju zapravo najzahtevnije prostorije doma. To su prostorije posebnih uslova, u kojima caruje velika količina vode i vlage.

Instalacije kupatila su od značaja prvog reda i mora se voditi računa i obezbediti da voda otiče na pravi način. Kao i sve, i one vremenom dotraju, te je potrebno i njihovo adekvatno održavanje.

Zašto je važan dobar slivnik za kupatilo?

Pre radova potrebno je voditi računa o vezi hidroizolacije sa slivnikom, jer je to najosetljivija tačka u kupatilu za koju postoji konstantna opasnost od procurivanja.vode. Zato je jako važno odabrati kvalitetno odvodno rešenje. Detaljno isplanirano kupatilo će vas poštedeti brige o mogućoj reparaciji, koja vas može koštati i duplo više od izgradnje samog kupatila. Kupatilo bi trebalo da bude oaza higijene i užitka za sve članove domaćinstva. Izaberite već sada svoje kvalitetno kupatilsko rešenje!

Podni slivnik kupatila spada u jedan od najvažnijih elemenata jer ukoliko dođe do pucanja cevi ili prekomernog izlivanja vode, upravo ovaj odvod usmerava višak vode ka kanalizaciji i sprečava moguće poplave.  Visina slivnika se može povećati praktično neograničeno umetanjem cevi prečnika 110 mm između tela slivnika i slivničke rešetke.